Bankirai terras reinigen? Wij weten hoe!

Heb je een bankirai-terras? Mooi hé. Die schattige ribbeltjes en die prachtige kleur. Bankirai is natuurlijk, duurzaam, onverslijtbaar, goed bestand tegen schimmels, en droogt heel snel na een regenbui. Dat alles maakt bankirai uiterst geschikt voor de aanleg van vlonders, steigers, brugjes en terrassen. Helaas zijn er ook enkele negatievere zaken aan verbonden. Omdat de bankirai zich het hele jaar door buiten bevindt, krijgt het hout na verloop van tijd te kampen met groenaanslag, mossen, algen, korstmossen … Die veranderen niet alleen het uitzicht van de bankirai – je terras wordt helemaal groen –, maar het bankirai-hout wordt ook moeilijk begaanbaar en zelfs levensgevaarlijk glad. De kans op vallen en mogelijke kwetsuren is reëel. En dat kan toch niet de bedoeling zijn! Hoe reinig je een bankirai terras?

Hoe reinig je een bankirai terras?

Met een borstel, bezem, emmer of gieter met (bleek)water en wat zand kom je al een heel eind. Je vult een gieter met water en bleekwater, sproeit et mengsel op je terras en laat het een uurtje inwerken. Met een harde borstel schrob je vervolgens het groen los en spuit je alles af met een tuinslang of met hoge druk. Doe dit twee keer per jaar, in november en in maart, en je terras zal nooit meer lang glad zijn. Extra tip: doe het als het geregend heeft en je terras al vochtig is. Let wel op: gebruik niet te veel bleekwater, want dat is niet goed voor het milieu. Leng het goed op met water, en gooi zeker geen emmers op je terras. Je terras bevochtigen is al meer dan voldoende. Zodra het terras droog is, kan je het instrijken met een kleurloos product tegen mos. Deze werkwijze loont, want tijdens de winter wordt het terras minder snel groen en kan je er zo op lopen zonder uitglijden.

Zo doet Mercator Cleaning het

We geven het toe, het bovenstaande is vrij arbeidsintensief en je moet het klusje ook regelmatig herhalen. Misschien kan je het uitbesteden aan een professionele reinigingsfirma die heel goed weet hoe ze een bankirai terras moet aanpakken. Mercator Cleaning maakt komaf met alle soorten vervuiling op je bankirai terras, dus ook met mos, groenaanslag, korstmossen en vlekken. Hoe zit ons reinigingsconcept in elkaar? We werken altijd op een honderd procent milieuvriendelijke en duurzame manier zonder het hout te beschadigen. We gebruiken enkel een regelbare professionele hogedrukspuit en water dat we kunnen verwarmen, zelfs tot 140° C. Naargelang van de ondergrond die we schoonmaken, passen we de temperatuur van het water aan. En uiteraard ook de druk van het water waarmee we de ondergrond schoonmaken, in dit geval het bankirai terras. Nog belangrijker, we gebruiken geen reinigingsmiddel. Niks chemisch of industrieels. Alleen water, warmte en druk.

 

Kunnen we je helpen?

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens