Water- en vuilafstotende hydrofuge met een onzichtbare nanocoating

Na een gevelreiniging of het ontmossen van een dak adviseren wij steeds een hydrofuge nabehandeling met een nanocoating. Met deze impregnatietechniek sluiten we de poriën van het gevel- of dakoppervlak waardoor water en vuil effectief worden afgestoten. Hierdoor blijft het dak of de gevel langer proper en verhoogt de levensduur. Ook voor nieuwbouwgevels met sierbeton of bepleistering garandeert een hydrofuge met een nanocoating een langdurige beschermende werking tegen vuil. Voor onze nabehandelingen mag je rekenen op een gegarandeerde bescherming van tien jaar.

Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging
Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging
Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging
Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging
Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging

Hoe werkt een hydrofuge met nanocoating?

Onze nieuwe reinigingstechniek is geschikt voor het veilig reinigen en ontmossen van alle denkbare buitenoppervlaktes. De druk en de temperatuur van het water worden op maat van de ondergrond afgesteld, zodat er geen enkel risico op beschadiging bestaat. Dat geldt ook voor zachtere materialen zoals hout of zachte zandsteen.

Wij reinigen:

  • Gevels in baksteen, beton, hout, industriële gevelelementen en zelfs crepie
  • Daken, zowel dakpannen als leien. Tijdens het reinigen ontmossen we ook het dak.
  • Opritten, parkings en tuinpaden met elke mogelijk type van verharding. Ook vastklevende kauwgum wordt eenvoudig verwijderd.
  • Terrassen in natuursteen, hout,…
  • Houten tuingebouwen zoals carports, tuinbergingen, poolhouses,…
  • Houten tuintafels, tuinstoelen,…
  • Textiele zonnewering

Wij laten het volledige buitenaanzicht van je woning of kantoorgebouw opnieuw helemaal stralen.

Wat zijn de voordelen van een hydrofuge met nanocoating?

Naast een langdurig effect van de reiniging biedt een hydrofuge met nanocoating nog bijkomende voordelen.  

 Aangezien water geen kans krijgt om zich in poreuze materialen te nestelen, verhoogt ook de levensduur van gevels, daken,… Insijpelend water leidt door het vriezen en dooien op termijn onvermijdelijk tot scheuren en barsten. 

 Vooral gevels die gericht zijn op het noordoosten worden dankzij de hydrofuge met nanocoating extra beschermd tegen indringend vocht.  

 Ook mosvorming of groenaanslag krijgt dankzij de nanocoating langdurig geen kans. De minuscule wortels kunnen niet groeien vanuit de opgevulde poriën door het ontbreken van ‘voedend’ water en andere vuildeeltjes. 

 Deze eigenschappen maken een nanocoating uitermate geschikt voor de behandeling van doucheruimtes met glaswanden en muurtegels in keramiek en natuursteen. De nanocoating voorkomt de vorming van kalkaanslag. 

Ook bij nieuwbouw een hydrofuge met nanocoating?

Steeds vaker brengen we ook bij nieuwbouwprojecten een hydrofuge beschermlaag aan met een nanocoating.  

 Vooral bij beton (sierbeton, gezuurde beton en architectonische beton) en bepleisterde gevels biedt de nanocoating extra bescherming tegen een snelle verontreiniging en verkleuring. Daarnaast behandelen we allerlei soorten gevelstenen in nieuwbouwprojecten. 

Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging