Bankirai schoonmaken? Hoe begin je eraan?

Is het terras in je tuin van bankirai-hout? Dan heb je zeker al gemerkt dat die er na een fikse regenbui zeer nat, zeer groen en zeer glad bij ligt. Levensgevaarlijk glad zelfs, nog gladder dan ijs. Indien dat het geval is, wordt het hoog tijd om jouw terras van bankirai te reinigen. Want een ongeluk is zo gauw gebeurd. Pijn en zelfs breuken als gevolg van een uitschuiver op je bankirai-terras kan je heel eenvoudig voorkomen en vermijden. Bankirai schoonmaken, hoe doe je dat eigenlijk?

Wat is bankirai?

Bankirai is een tropische houtsoort die goed bestand is tegen schimmels en aantasting door insecten. Deze houtsoort is heel duurzaam en wordt vaak gekozen om waterwerken, hekken, zware tuinmeubelen en terrassen te construeren. Het hout ziet er prachtig uit als het nieuw is door die mooie en elegante groefjes erin. Het nadeel is dat het hout niet nieuw blijft en dat het regelmatig onderhoud nodig heeft, je moet dus regelmatig je bankirai schoonmaken. Doe je dat niet, dan wordt je bankirai-terras levensgevaarlijk glad.

Wat is de beste manier om bankirai schoon te maken?

De meeste mensen zetten er gewoon hun eigen hogedrukreiniger op, zo’n exemplaar dat je uit de doe-het-zelfzaak haalt. Maar eigenlijk mag je bankirai of teakhouten meubels niet met een hogedrukreiniger behandelen. Want als de druk in de hogedrukspuit te hoog is, dan spuit je de vezels gewoon kapot. Dan beschadig je het hout waardoor het minder sterk en minder duurzaam wordt. Na een reiniging onder hogedrukreiniger op het hoogste debiet, zijn je bankirai-terras of je bankirai-meubels klaar voor het containerpark.

Hoe gaat een professional te werk bij het schoonmaken van bankirai?

Hoe maakt een professional bankirai schoon? Bankirai wordt met een professionele hogedrukreiniger schoongemaakt én op een milieuvriendelijke manier. Je bankirai-terras en meubels worden afgespoten, enkel en uitsluitend met heet water en onder lage druk. De temperatuur van het water bedraagt tussen de 0° tot 140 ° C. Hout wordt aangepakt met water van 140° C omdat het om een kortstondige behandeling gaat. Eén reiniging met een professionele hogedrukreiniger is trouwens voldoende om een volledig schoon bankirai-terras te hebben dat eruit ziet als nieuw.

Moet je elk jaar je bankirai schoonmaken?

Dat hangt ervan af of je het terras na de behandeling nog een extra behandeling geeft. Zo kan je er bijvoorbeeld een nanocoating op laten aanbrengen. Dat is een transparante laag die beschermt tegen vocht en andere weersomstandigheden. Maar ook als je je terras niet extra behandelt, zit je zeker voor een jaar goed. Na de volgende winter is het wel aangewezen je terras opnieuw te laten schoonmaken, maar die behandeling zal een pak minder tijd in beslag nemen. In dat geval gaat het immers niet zozeer over een reiniging, maar wel over een onderhoud. Alle materiaal dat regelmatig onderhouden wordt, gaat minder vlug stuk. Het afspuiten van het terras zal vlotter verlopen. Die behandeling zal dus ook goedkoper zijn.

Is je bankirai-terras aan een onderhoud toe? En besteed je dat werkje graag uit aan een onderhoudsprofessional? Neem dan contact op met Mercator Cleaning. We maken je bankirai-terras graag mosvrij en dus ook slipvrij.

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens