Word je geplaagd door gladde klinkers? Zo maak je er komaf mee

Heb je last van gladde klinkers? Hebben algen en mos zich op je klinkers vastgezet? Liggen deze klinkers op je terras of je oprit? Zijn ze van blauwe hardsteen of van klei? In beide gevallen kunnen ze heel groen en glad worden als ze vaak worden blootgesteld aan regen en als ze door hun ligging niet altijd de kans hebben om volledig en goed uit te drogen. Gladde klinkers kan je vermijden door ze regelmatig te onderhouden. Zijn je klinkers intussen toch al glad geworden, dan kan je de gladheid uiteraard bestrijden. Onze tip hierbij? Vermijd middelen die het milieu schaden en ga enkel en alleen voor milieuvriendelijk. Dé vraag die zich stelt: hoe behandel je gladde klinkers?

Hoe behandel je gladde klinkers? 5 onderhoudstips

  • Wied regelmatig het onkruid tussen de stenen.
  • Giet er kokend water over, daarmee dood je het meest hardnekkige onkruid.
  • Ga regelmatig met een borstel over je klinkers, zo hechten mos en algen zich moeilijker vast.
  • Zorg voor een goede afwatering zodat de klinkers kunnen drogen.
  • Gebruik geen bestrijdingsmiddelen, want die zijn schadelijk voor natuur, dier en waterleven. Gebruik je ze toch, doe het dan alleen bij droog weer, zodat ze niet wegspoelen met de regen.

Hoe gladde klinkers milieuvriendelijk schoonmaken?

Professionele firma’s zoals Mercator Cleaning kunnen je hiermee verder helpen. Gladde klinkers worden gereinigd met behulp van een hogedrukreiniger, warm water, hoge temperatuur en kennis van zaken. Als mensen jarenlang hun klinkers hebben verwaarloosd, kunnen de aanwezige algen en mossen heel hardnekkig zijn. Bij het reinigen van kleiklinkers worden eerst de mossen weggehaald met behulp van een speciale borstel. Ook wordt enkel met heet water onder hoge druk gewerkt, af en toe met een borstel. Mercator Cleaning gaat trouwens altijd milieuvriendelijk te werk, want dat is onze missie en dat doen we uit volle overtuiging. Ook onze wagens zijn zo milieuvriendelijk mogelijk. Onze laatste aankoop is een hybride wagen en onze camionetten rijden op CNC-gas. Onze hoogwerker draait weliswaar op diesel, maar we hebben gekozen voor het allernieuwste compacte exemplaar dat minder vervuilend en zuiniger is én minder lawaai maakt. We zijn bekommerd om het milieu en doen ons uiterste best om ons milieusteentje bij te dragen.

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens