Ecologische alternatieven voor het reinigen van je terras

Iedereen maakt het mee, en wellicht heb ook jij het al ervaren. Je wilt buiten genieten van de zon en ziet dat je terras er vuil bij ligt. Mossen en algen ontsieren het zicht van je terras. Gelukkig kan je die groene aanslag relatief gemakkelijk verwijderen. Je moet er gewoon voor zorgen dat het reinigen op de juiste en als het even kan milieuvriendelijke manier gebeurt. Chemische schoonmaakproducten zoals chloor, bleekwater, javel en ammoniak zijn immers erg schadelijk voor het milieu, voor planten, dieren en het water in de grond. Bovendien kan de kleur van het terras een stuk bleker worden. Hierna volgen een paar tips over het ecologisch reinigen van je terras.

Enkele tips over het ecologisch reinigen van je terras

Er zijn meerdere gangbare technieken om groene aanslag te verwijderen. Hoe maak je je terras nu op een ecologische manier schoon?

 

1.       Gebruik een hogedrukreiniger, maar doe het op de juiste manier

 

Een hogedrukreiniger doet het werk vlug en gemakkelijk, en inderdaad ecologisch. Het enige probleem hierbij is dat je de druk niet te hoog mag zetten omdat een te hoge druk de structuur van je terras kan aantasten. En vergis je niet, het woord ‘aantasten’ gebruiken we hier bewust in de betekenis van kapotmaken. Een hogedrukspuit waarvan de druk te hoog staat kan het zand van tussen de voegen spuiten en je terras poreus maken. En dat levert net het tegenovergestelde op van wat je verwacht. De groene aanslag zal sneller weer verschijnen omdat het zich nog vlugger kan vasthechten aan de poreuze ondergrond.

 

2.       Gebruik groene zeep en/of soda

 

Groene zeep en soda zijn milieuvriendelijke producten op basis van enzymen en bacteriën die biologisch afbreekbaar zijn. Groene zeep is niet zo duur maar werkt heel efficiënt. Je maakt een sopje van warm water met groene zeep, giet het over je terras en laat het een dag intrekken. Na die dag intrekken spuit je het af met een tuinslang en schrob je het terras schoon.

 

3.       Gebruik schoonmaakazijn

 

Groene aanslag op je terras werk je ook weg met schoonmaakazijn. Dat is iets sterker dan gewoon azijn maar even milieuvriendelijk en eveneens biologisch afbreekbaar. Hoe ga je te werk? Vermeng een liter azijn met dezelfde hoeveelheid water, verdeel het over je terras en laat het enkele dagen intrekken. Je zal merken dat de groene aanslag een gele kleur krijgt. Vervolgens veeg je de aanslag met een bezem weg.

Hoe doet een professional als Mercator Cleaning het?

Ook Mercator Cleaning kiest bewust voor het ecologisch reinigen van je terras en bewerkt het met een hogedrukreiniger én met water. De hogedrukreiniger is een professioneel exemplaar waarbij de druk kan worden ingesteld van laag tot zeer hoog. Wordt een terras afgespoten, dan wordt de juiste druk gehanteerd om het terras en de structuur ervan zeker niet te beschadigen. Mercator Cleaning gebruikt verder enkel en alleen water, zonder toevoeging van ook maar enig chemisch element. Dat water kan worden opgewarmd tot 140° Celsius. Water van 140° Celsius dat op een terras wordt gespoten maakt komaf met alle soorten vuil, ook de meest hardnekkige. Een dergelijke professionele en ecologische behandeling zorgt ervoor dat het terras langer proper blijft. Het doet immers alle oneffenheden verdwijnen zodat groene aanslag zich niet meer zo vlug kan vastzetten.

Meer info nodig? 

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens