Groene aanslag op je houten tuinmeubels? Zo maak je ze weer spic en span

Je houten tuinmeubels zitten onder de groene aanslag. Schoon en proper kun je ze echt niet meer noemen. Voel je een zekere schroom om je bezoekers een plekje in de tuin aan te bieden omdat die groene aanslag op je houten tuinmeubels helemaal niet zo mooi oogt en zeker niet uitnodigt om gezellig te gaan zitten? In dat geval wordt het hoog tijd om je tuinmeubels een schoonmaakbeurt te geven. Hieronder leggen we je uit waarop je moet letten bij het schoonmaken van houten tuinmeubels. De beste tip geven we je al meteen van in het begin mee. Wil je je houten tuinmeubels langer mooi houden? Dan hou je ze in de eerste plaats beter schoon.

Hoe groene aanslag op je houten tuinmeubels verwijderen?

Valt het nog mee met de viezigheid? Dan maak je je houten tuinmeubels het best schoon met een sopje van warm water en groene zeep. Is de vervuiling erger? Dan vervang je de groene zeep door soda en gebruik je een borstel om je tuinmeubels schoon te maken. Hebben je houten tuinmeubels last van groene aanslag? Vervang de groene zeep dan door soda, maak je tuinmeubels goed vochtig en laat alles een tiental minuutjes intrekken. Met een spons maak je vervolgens alles schoon en spoel je goed af met schoon water.

Vermijd javel of chloor

Gebruik geen javel of chloor, want dat tast alles aan wat leeft in de buurt van je tuinmeubels, zowel de dieren als de planten, maar ook het grondwater. Gebruik ook geen hogedrukspuit. Zo’n doe-het-zelf-hogedrukreiniger lijkt nochtans gemakkelijk, het werk is zo gedaan en je ziet ook meteen resultaat. Maar een te hoge druk kan ertoe leiden dat je het hout beschadigt en dat er dus groeven in het hout ontstaan. Geleidelijk aan zullen die groeven zich vullen met vuil. Uiteindelijk wordt het een stuk moeilijker om je houten tuinmeubels weer spic en span te krijgen.

Wat doe je na het schrobben en het boenen?

Na de opkuisbeurt laat je je houten tuinmeubels goed drogen en ga je er even over met een schuurpapiertje. Dikwijls volstaat dit om de groene aanslag op je houten tuinmeubels te zien verdwijnen. Je meubels zien er dan weer als nieuw uit. Je kan ze erna nog extra behandelen met een coating om ze te beschermen tegen regen en wind.

Hoe doet een professional als Mercator Cleaning het?

Bij Mercator Cleaning wordt wel gewerkt met een hogedrukreiniger, maar dan met een professioneel exemplaar waarvan de druk kan worden ingesteld afhankelijk van het materiaal dat wordt gereinigd. Bij hout wordt de druk lager ingesteld. De houten tuinmeubelen worden uiterst ecologisch gereinigd, enkel met water, zonder dat er ook maar één chemisch product wordt aan toegevoegd. Dus ook geen zeep of soda. Het water kan worden verhit tot 140° C en is daarmee elk vuil de baas. De houten tuinmeubelen blijven trouwens langer proper na een professionele reinigingsbeurt.

Wil je meer info over het verwijderen van groene aanslag op je houten tuinmeubels? Neem gerust contact op met Mercator Cleaning.

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens