Dakpannen reinigen? Enkele tips

Een dak is onderhevig aan viezigheid en vuiligheid. Dat merk je heel duidelijk als je eens rond kijkt. Het aantal daken dat ontsierd wordt door witte, groene en gele aanslag is ontzettend hoog. Mossen op een dak zijn niet alleen lelijk, ze kunnen ook aanleiding geven tot waterinsijpeling en schimmelvorming. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je je dakpannen regelmatig schoonmaakt. Wil je je dakpannen reinigen? Hieronder vind je een aantal tips over hoe je het helemaal zelf kunt doen. Maar onderschat het gevaar niet. Net omdat het zo gevaarlijk is, laat je het werkje best over aan experts die weten wat ze doen en dat ook veilig doen.

 Tip 1 –  Dakpannen reinigen zonder reinigingsproducten

Wil je je dakpannen reinigen zonder reinigingsmiddelen? Wacht dan tot het een paar dagen heeft geregend, en zet er dan een hogedrukreiniger op. Het vuil laat zich dan makkelijker verwijderen. Zorg er wel voor dat de druk van je hogedrukreiniger niet te hoog staat, want dan loop je het gevaar dat je je dakpannen kapot spuit. Spuit ook zeker mee met de neerwaartse helling van je dak. Herhaal dit tot je dak spic en span is. Maar let op: doe het zo veilig mogelijk!

Tip 2 –  Dakpannen reinigen met reinigingsproducten

Je wilt je dakpannen reinigen met reinigingsmiddelen? Die algen en mossen zitten je torenhoog – en dat is te begrijpen – en je wilt ze volledig en voor altijd wegkrijgen. In dat geval volstaat het gebruik van alleen een hogedrukreiniger niet. Hier moet je werken met algenverwijderende of algenwerende middelen of met een specifiek reinigingsproduct. Een andere optie is dat je je dakpannen reinigt met azijn, of een mengsel van water en bleekwater gebruikt. Die manier van reinigen kost uiteraard meer tijd, maar je pannen zijn wel meteen een stuk properder. Niet te gul zijn met bleekwater, want dat is funest voor het milieu. Waarom? Omdat het gewoon al het organisch leven op en rond het dak doodt.

 Let op je veiligheid!

Let inderdaad bij het dakpannen reinigen op je veiligheid, want die klus is levensgevaarlijk. Het is daarom beter een beroep te doen op een expert als Mercator Cleaning. We sommen even de voordelen op van werken met ons team:

Mercator Cleaning:

  • reinigt en ontmost je dak, of je nu dakpannen of leien hebt, zonder enige risico op beschadiging,
  • gebruikt uitsluitend een hogedrukreiniger en water met een temperatuur tot 140° C,
  • werkt 100% milieuvriendelijk want gebruikt geen chemicaliën,

 

Kunnen we je helpen?

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens