Hoe voorkom je waterschade of lekkage van je dak?

Er bestaan leukere zaken dan een lekkend dak. Want dat is het begin van heel veel miserie. Een lekkend dak kan verschillende oorzaken hebben. Maar eens het zover is, doe je er het best zo vlug mogelijk iets aan. Voorkomen is uiteraard nog beter. Maar hoe voorkom je lekkage van je dak? Hoe zorg je er met andere woorden voor dat je dak niet gaat lekken? Eén van de beste methodes daartoe is je dak tijdig te (laten) ontmossen. 

Hoe voorkom je lekkage van je dak? 

Een veel voorkomende oorzaak van een lekkend dak is mos. Mos is inderdaad met voorsprong één van de grootste vijanden van een dak. Als er te veel mos op je dakpannen komt te liggen, dan drukt het gewicht ervan op je dakpannen, en dan kunnen er lekken ontstaan. Mossen houden veel water vast, en ook dat weegt extra. Wist je trouwens dat je ook je dakgoten regelmatig vrij hoort te maken van mos en bladeren? Dat is de enige manier om verstoppingen aan de afvoer te vermijden. Zeker als je in een stedelijke omgeving woont, is het nodig je dakgoten regelmatig schoon te maken. Veel goten raken verstopt door vogeluitwerpselen, of door plastic en papier die de hoogte in vliegen. Het is raadzaam één keer per jaar je dakgoot te laten nakijken. Onze tip? Doe zowel voor het ontmossen van je dakpannen als het vrijmaken van je dakgoten een beroep op een professional, want werken op hoogte blijft gevaarlijk voor een particulier. 

Mercator Cleaning ontmost je dak met een hoogwerker 

Mercator Cleaning ontmost je dak zoals het hoort, professioneel, deskundig, ecologisch én veilig. Ons team is perfect geplaatst om reinigingswerken op grote hoogte uit te voeren. Daarvoor hebben we ons onlangs een eigen hoogwerker aangeschaft. Die laat toe om efficiënt én veilig dakgoten van hoge gebouwen te reinigen, tot acht à negen verdiepingen hoog. Onze hoogwerker is trouwens ideaal om te gebruiken in de stad. De vrachtwagen neemt slechts twee parkeerplaatsen in beslag, heeft een minimale uitstoot en produceert nagenoeg geen lawaai. We werken met een veiligheidsharnas dat vasthangt aan de hoogtewerker. 

Ecologische en veilige reiniging van je dak 

Het dak zelf ontmossen we op een ecologische manier, of het nu gaat om een dak met dakpannen of een dak met leien. Met behulp van een compressor, een pistoolspuit en warm water voeren we het delicate werkje uit. De maximale temperatuur van het water is 140° Celsius en de druk stemmen we af op het dak zelf. Je begrijpt dat we minder druk zetten op leien daken dan op daken waarop stevige Wienerberger-dakpannen liggen. Het is altijd ons doel zeker niets te beschadigen. Druk en temperatuur van het water passen we steeds aan aan de ondergrond die wordt gereinigd. Alles gebeurt professioneel en ecologisch met water en warmte, we voegen geen enkel extra reinigingsmiddel toe. Maar we garanderen je: met een watertemperatuur van 140° Celsius kunnen we alle mossen de baas. 

Hulp nodig bij het ontmossen? 

Hoe voorkom je lekkage van je dak? Door je dak tijdig te ontmossen of dat uit te besteden aan een deskundig ontmossingbedrijf dat van wanten weten. Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag. 

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens