Kan je een terras uit hout reinigen met een hogedrukreiniger?

Kan je een terras uit hout reinigen met een hogedrukreiniger? Uiteraard kan je dat doen, maar daar hoort een kanttekening bij. Hou altijd de druk van je hogedrukspuit in de gaten, want door een te hoge druk te hanteren, kan je je terras beschadigen. Vermijd trouwens ook het gebruik van milieugevaarlijke reinigingsmiddelen. Hieronder vind je wat extra uitleg.

Kan je een terras uit hout reinigen met een hogedrukreiniger?

Dat kan je zeker en vast. Je haalt een hogedrukreiniger in de doe-het-zelf-zaak om de hoek. Je stelt die in gebruik, spuit je houten terras schoon en je ziet meteen het verschil. De behandeling onder hoge druk maakt dat het vuil meteen wegspringt. De groenaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. De roetdeeltjes zijn weg en het stof loopt gewoon van het houten terras af. “Fijn!”, denk je. Helaas zitten hier enkele addertjes onder het gras. Bij de meeste hogedrukreinigers voor consumenten is de waterdruk niet regelbaar, of toch niet nauwgezet genoeg. Het gevaar bestaat dat je je houten terras onder een te hoge druk gaat reinigen. En dat leidt automatisch tot beschadiging van je houten terras. Soms is die heel klein en nagenoeg onzichtbaar met het blote oog, maar het is er wel. Weet je wat het resultaat is van een beschadigde houten ondergrond? Vuil, groen, mossen en algen zullen zich er nog vlugger en beter aan vasthechten en dan mag je binnen afzienbare tijd opnieuw beginnen schoonspuiten. Dan hebben het nog niet gehad over bepaalde reinigingsmiddelen die niet alleen een ramp zijn voor het milieu, maar ook een dodelijke invloed hebben op alle levende organismen die zich in de buurt van je houten terras bevinden.

Zo doet een deskundige als Mercator Cleaning het

Niets van dit alles bij Mercator Cleaning. Het team van Mercator Cleaning reinigt alles wat zich buiten bevindt – opritten, gevels, daken, muren, ramen, en ja, ook je houten terras – op een professionele, duurzame en milieuvriendelijke manier. We maken alles wat zich buiten bevindt proper met behulp van een professionele hogedrukreiniger én een vrij aparte werkwijze. Chemische reinigingsmiddelen of –producten gebruiken we niet. Het enige dat we gebruiken is een hogedrukspuit waarmee we warm water spuiten onder een bepaalde druk, afhankelijk van de ondergrond die we schoonmaken. En dat is het. Het water kunnen we – alweer afhankelijk van de ondergrond – verwarmen tot 140° C. Reken maar dat water met zo’n hoge temperatuur erin slaagt het meest hardnekkige vuil te verwijderen.

Bij ons is er nooit sprake van beschadiging van de ondergrond, in dit geval van beschadiging van je houten terras. Waarom niet? Omdat we de druk én de temperatuur van het water afstemmen op die houten ondergrond. We zorgen we ervoor dat je houten terras er spic en span bijligt voor een lange tijd.

 

Kunnen we je helpen?

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens