Kiezen voor gevelreiniging of gevelrenovatie?

Je woning is een van je meest waardevolle bezittingen. Het is dan ook evident dat je dat kostbare bezit goed onderhoudt. Helaas leven we in een zeeklimaat met vrij veel neerslag. Die nattigheid kan je gevel erg vervuilen en zelfs beschadigen. Waar kies je voor? Voor gevelreiniging of gevelrenovatie? Je keuze is in de eerste plaats afhankelijk van hoe slecht je gevel er aan toe is. Eén ding is zeker, als je je gevel laat verkommeren, is een gevelreiniging op de duur niet meer voldoende en dringt een gevelrenovatie zich op. Dan is er geen sprake meer van kiezen. We geven je meteen een gouden tip mee. Met een hydrofuge of nanocoating bescherm je je gevel tegen alle weersomstandigheden, en dat jarenlang. We zetten even de hoofdlijnen van gevelreiniging en gevelrenovatie op een rijtje.

Gevelreiniging of gevelrenovatie

Is jouw gevel nog in vrij goede staat en slechts lichtjes vervuild? Dan is een gevelreiniging voldoende om je woning of bedrijfspand opnieuw fris en mooi te doen ogen. Een perfecte gevelreiniging houdt je bezit sterk en duurzaam en vermeerdert de waarde ervan. Er zijn verschillende manieren om je gevel te reinigen.

  • Heb je een gladde of bakstenen gevel? Wil je resten van oude bepleistering weghalen? Dan kan je je gevel het best laten zandstralen. Op het gladde oppervlak dat je zo verkrijgt, leg je makkelijk een nieuwe laag bepleistering aan.
  • Een andere eenvoudige optie is je bepleisterde gevel te reinigen onder hoge druk en water. Hiervoor moet je gevel wel bestand zijn tegen hoge druk.
  • Uiteraard kan je het vuil op je gevel ook verwijderen met water en zeep.

Waak in elk geval wel over je veiligheid en maak gebruik van een aangepaste stelling en ladders. Nog beter is het te kiezen voor een vakman die gespecialiseerd is in gevelreiniging.

Wanneer gevelrenovatie?

Zit er een scheur in de muur? Zijn je voegen niet meer in perfecte staat? Is je gevel ernstig vervuild? Dan volstaat gevelreiniging niet meer en moet je overgaan tot gevelrenovatie. Dat laat je het best over aan een professional die je gevel weer als nieuw maakt. Wat houdt een gevelrenovatie doorgaans in? Schoonmaken van de gevel, opnieuw voegen, impregneren van de gevel om hem waterafstotend te maken en soms isoleren. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. Maar we verwijzen graag nog even naar de gouden tip die we al in de inleiding meegaven, toen we het hadden over nanocoating of hydrofuge. Meer weten over de voordelen van hydrofuge?

Hoe pakt een professional een gevelreiniging of gevelrenovatie aan?

Een professional als Mercator Cleaning renoveert een gevel met een hogedrukspuit en water dat tot 140° C kan worden verwarmd. Een gevel renoveren met water dat een temperatuur van 140° C heeft, is meer dan voldoende om zelfs het hardnekkigste vuil te verwijderen. Meer informatie nodig over hoe Mercator Cleaning de gevels biologisch reinigt?

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens